Kleding

 

Vandaag wil ik het graag hebben over een onderwerp waar vrouwen (vaak) mee bezig zijn: kleding!

De vele vragen die door ons hoofd schieten als we door kledingwinkels of op internet struinen op zoek naar dat ene leuke item. Kan dit wel, staat dit wel, past dit wel?
Al zolang ik me het kan herinneren, heb ik moeite met het vinden van de juiste kleding. Ik kon als kind nooit met de ‘mode’ meedoen en dragen wat ik super cool vond, omdat de kleding gewoonweg niet paste. Toen ik een jaar of 12 was gingen mijn knieën al overlappen en werden mijn heupen zo breed, met als gevolg dat ik als echte puber vond dat mijn benen echt niet gezien mochten worden onder een rokje of jurkje. Kleding was al snel te ouwelijk, omdat ik als 14-jarige al shopte op de plus afdeling van M&S mode en Miss Etam. Een drama dus!
Door de lipoedeem in benen en armen verschillen mijn boven en ondermaat ruim 4 maten, soms zelfs nog meer. Ik ben gezegend met een peer-vormig lichaam waardoor kleding vinden sowieso al moeilijk is. Mijn spijkerbroeken koop ik alleen nog maar bij Miss Etam, omdat dit de enige spijkerbroeken zijn die überhaupt nog een beetje om mijn benen heen passen (mits er stretch in zit). Zoals ik hierboven al schreef heb ik jarenlang geen rokjes en jurkjes durven dragen, omdat ik mijn benen niet mooi vond en het nooit paste of lekker zat. Mijn trouwjurk bracht echter overal verandering in.
wide_lichaamstype-peervormig2
In 2014 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Als een groot geheim en verrassing heb ik een trouwjurk gescoord bij Honeloeloe in Leiden. Dit is een super toffe winkel met hele mooie betaalbare jurken in grote maten. Ik had op internet al een aantal mooie jurken gezien, dus ik besloot een gok te wagen en ging naar de winkel, met het lood in m’n schoenen door de vele eerdere teleurstellingen.

SONY DSC

In de winkel werd ik heel aardig ontvangen en goed geholpen. Ik trok een A-lijn jurk aan en ik was verkocht. Hij was paars, lekker anders dan anders, en hij was versierd met allemaal mooie steentjes en glimmertjes. Toen ik mezelf in de spiegel zag, dacht ik dat ik een rolberoerte kreeg! Al die jaren had ik het idee dat dit niet zou staan; had ik mezelf naar beneden gepraat, mezelf wijsgemaakt dat jurkjes niet voor mij waren weggelegd. Wat ik nu in die spiegel zag, was een prachtige, jonge vrouw die straalde van geluk.

SONY DSC

Vandaag de dag geniet ik steeds meer van het dragen van leuke jurkjes. Ik scoor de laatste tijd vaak online items bij H&M op de H&M+ afdeling. Zij hebben mooie, losjes vallende A-lijn jurkjes die geweldig staan. Ik voel me zelfverzekerder en het draagt veel comfortabeler dan een spijkerbroek. Het kleed vaak ook nog eens meer af. In de komende blogs wil ik jullie daar meer van laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>