Lipoedeemdames zijn helemaal hot!

jenniferlopezMijn man weegt 130 kilo, maar wordt niet raar aangekeken op straat. Dat is natuurlijk zo, omdat hij een man is. Zeg het eens tegen je eigen partner, vriend, zoon, vader of grootvader: ‘ik wil dat jij eruit ziet als Brad Pitt, Michael B. Jordan of Kit Harrington’. Grote kans dat ze je uitlachen. Toch gelden er voor vrouwen andere regels. Terwijl de gemiddelde man zijn haar platstrijkt en de deur uitloopt, wordt er van ons verwacht dat we een laag plamuur over onze bakkes strijken en in korte rokjes de straat opgaan, giechelend als een tiener, met benen zo glad dat Rintje Ritsma er een tijdrit op kan rijden.

Het is oneerlijk, maar het houdt ons toch bezig. We zien er graag goed uit. Maar wat is dat eigenlijk, er goed uitzien? Ik denk dat de betekenis van ‘er uit goed uitzien’ grotendeels wordt bepaald door de mode-industrie en (Amerikaanse) celebrities. In de jaren negentig was het dus onmogelijk voor een vrouw met lipoedeem om te voldoen aan het populaire schoonheidsbeeld.

Maar dames, ik heb goed nieuws! De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Ineens is het hebben van een dikke kont bijvoorbeeld helemaal hip. Heupen moeten breed, de middel moet slank. Celebrities spuiten massaal siliconen in hun bips om maar een beetje op de gemiddelde lipoedeemdame te kunnen lijken. Wat voorbeelden:

Iggy Azalae, popster/rapper


Beyoncé, zangeres/actrice

Nicki Minaj, rapper

Zelfs het stereotype slanke topmodel werkt tegenwoordig aan een goed gevormd achterste, waar plat ooit een must was. Zie hier Doutzen Kroes:

post-3127-0-83455500-1377510804

‘Goed eruit zien’ is een leeg begrip; de modetrends veranderen jaar op jaar. Het was dus een kwestie van tijd voordat een vol onderlijf helemaal hip zouden worden! Gefeliciteerd lipoedeemdames, we zijn dit jaar helemaal hot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>